Μένουμε σπίτι

logoPaidiaMenoumeSpiti    Διαδραστικά σχολικά βιβλία  (Τα σχολικά μας βιβλία με χρήσιμους συνδέσμους. Οδηγίες)

    Δωρεάν online παρακολούθηση των κινηματογραφικών παραγωγών του ΙΜΕ (ταινίες εκπαιδευτικού περιεχομένου)

    Εκπαιδευτική τηλεόραση 

    Ανοικτή βιβλιοθήκη  

    Παιδικές θεατρικές παραστάσεις Εθνικού Θεάτρου (δεξιά στο Οπτικοακουστικό υλικό όπου υπάρχει η λέξη βίντεο)

vivliothΣε μια προσπάθεια να γνωρίσουν οι μαθητές τον μαγικό κόσμο των βιβλίων και να προωθηθεί η φιλαναγνωσία, λειτουργεί στο σχολείο μας Δανειστική Βιβλιοθήκη.

Στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων, σ' έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι μικροί μαθητές μπορούν να επιλέξουν - σε ορισμένες ώρες και ημέρες - βιβλία που ανταποκρίνονται στην ηλικία, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντά τους. Έρχονται με αυτόν τον τρόπο σε επαφή με τα βιβλία, γνωρίζουν τους αγαπημένους τους ήρωες, ταξιδεύουν, ονειρεύονται, δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες, παίζουν και συμμετέχουν σε δημιουργικές δράσεις.

Την οργάνωση και υποστήριξη της βιβλιοθήκης έχουν αναλάβει η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Μόνικα Αθανασοπούλου με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, οι οποίοι είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τους μικρούς μαθητές στην επιλογή και το δανεισμό των βιβλίων.

Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή καθημερινά στο πρώτο διάλειμμα για τους μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων και στο δεύτερο διάλειμμα για τους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων.

Σας περιμένουμε!!

Παιχνίδια για ...βιβλιοφάγους

Γράφτηκε από τον/την Στάθης Ντούκας .

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου μικροί και μεγάλοι μαθητές του σχολείου μας γνώρισαν τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, ταξιδεύοντας με ήρωες μαγικούς σε μια "άλλη", συναρπαστική πραγματικότητα.

2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας

logo-big

  • 25ης Μαρτίου 71Α
  • Παραλία Πατρών
  • Τ.Κ.  263 33
  • τηλ:  2610522619
    2610523816
  • fax:   2610522619
  • email: 2dimpara@sch.gr