draseisΔείτε στα παρακάτω άρθρα τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι μαθητές μας για να κάνουν τη σχολική τους ζωή όμορφη και δημιουργική.

Γιατί τα παιδιά ξέρουν καλύτερα από τους μεγάλους!

Επίσκεψη στη Βουλή και στο ΙΜΕ

.

Οι "μεγάλοι" του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων και το ΙΜΕ (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού). Πώς τα πέρασαν; Μάθετε...

Ξεκινήσαμε πρωί πρωί την Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2014. Ο καιρός πολύ καλός (για χειμώνα λέμε μια χαρά). Τα παιδιά χαρούμενα και ανυπόμονα να δούνε τι θα δούνε!

Αφού σταματήσαμε στα Μέγαρα για την απαραίτητη στάση ξεκούρασης, φτάσαμε στο ΙΜΕ. Εκεί μας υποδέχτηκαν οι ευγενικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος και αρχίσαμε την ξενάγηση στην πασίγνωστη έκθεση του Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Είδαμε τις περίφημες εφευρέσεις του, τις κατασκευές, τις μηχανές, τα έργα ζωγραφικής, τα σχέδια ανατομίας και όλες τις επαναστατικές για την εποχή ιδέες του διάσημου αυτού ανθρώπου - ιδιοφυία.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν ενεργά στο να ξεδιπλώσουν οι ξεναγοί την ιστορία του και να γνωρίσουν τις εμπνεύσεις του.

IMG_2419.JPGIMG_2420.JPGIMG_2426.JPG

Στη συνέχεια ανεβήκαμε στην αίθουσα προβολών "Θόλος" όπου εκεί πραγματικά απολαύσαμε μια ταινία - υπερθέαμα με τίτλο "Κατακτώντας τους ουρανούς". Η ταινία αυτή παρουσίαζε την προσπάθεια του ανθρώπου να πετάξει και η προβολή γινόταν σε όλη την επιφάνεια του τεράστιου θόλου (ταβάνι). Εκεί μείναμε με το στόμα ανοιχτό, καθώς φαινόταν ότι βρισκόσουν μέσα στα διαδραματιζόμενα γεγονότα. Πραγματικά εντυπωσιακό!!!

Επόμενος σταθμός μας η Βουλή των Ελλήνων. Είδαμε αρχικά ένα βίντεο με την ιστορία της Βουλής, στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στους χώρους του κτιρίου, στην αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος" όπου εκεί παρουσιάζεται η έκθεση - αφιέρωμα στον Χαρίλαο Τρικούπη και στην αίθουσα της Ολομέλειας, στην οποία συνεδριάζουν οι βουλευτές. Τα παιδιά πήραν μια γεύση πώς είναι να είσαι βουλευτής και μερικά μάλλον το σκέφτηκαν και λίγο παραπέρα (ας πούμε μετά από 30-40 χρόνια, δεν λέμε για τους δασκάλους).

IMG_2427.JPGIMG_2431.JPGIMG_2433.JPGIMG_2439.JPGIMG_2441.JPGIMG_2444.JPGIMG_2445.JPGScreenshot_10.jpg

Σειρά είχε το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για τις καθιερωμένες φωτογραφίες, ενώ ήμαστε τυχεροί αφού εκείνη την ώρα γινόταν και η αλλαγή φρουράς.

IMG_2447.JPGIMG_2449.JPG

Μετά απ' όλα αυτά και αφού φάγαμε, πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Περάσαμε καλά; Δείτε τις φωτογραφίες από κάτω, γιατί τα πρόσωπα των παιδιών λένε πάντα την αλήθεια!

IMG_2450.JPGIMG_2451.JPGIMG_2452.JPGIMG_2454.JPGIMG_2455.JPGIMG_2457.JPGIMG_2458.JPG

Εντυπώσεις των παιδιών

«Από όλα όσα είδα στην εκδρομή πιο πολύ εντύπωση μου έκανε η ταινία που είδα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Η ταινία προβλήθηκε μέσα σε μια αίθουσα, όπου η οθόνη ήταν στρογγυλή, από το πάτωμα μέχρι το πίσω μέρος της αίθουσας. Έμοιαζε σαν 3D. Για μένα η ταινία ήταν φανταστική και δε θα μπορέσω να την περιγράψω ποτέ έτσι όπως την είδα».
Ναταλία, μαθήτρια Ε΄ Τάξης.

«Στο Ι.Μ.Ε (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού) παρακολουθήσαμε μια ταινία με θέμα: Κατακτώντας τους Ουρανούς. Είδαμε ακόμη την ταινία του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Μου έκανε εντύπωση πώς έφτιαξε όλα αυτά τα μηχανήματα και τους πίνακες ζωγραφικής, όπως εκείνον της Μόνα Λίζα. Μετά πήγαμε στη Βουλή των Ελλήνων, καθίσαμε στα έδρανα των βουλευτών. Τέλος, είδαμε τους τσολιάδες στην αλλαγή φρουράς».
Σπυριδούλα, μαθήτρια Ε΄ Τάξης.

«Στην Αθήνα ήταν όλα πολύ ωραία. Πιο πολύ μου άρεσε η ταινία που είδαμε. Βέβαια, πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η έκθεση του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Πολλά πράγματα έμαθα στη Βουλή για τον Χαρίλαο Τρικούπη».
Άγη, μαθήτρια Ε΄ Τάξης.

«Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε ο Ισθμός της Κορίνθου, η έκθεση με τις εφευρέσεις και τους πίνακες ζωγραφικής του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Καταπληκτική ήταν η ταινία: Κατακτώντας τους Ουρανούς, που ήταν 3D».
Γιώργος, μαθητής της Ε΄ Τάξης.

«Την Παρασκευή, 7/2/2014, οι συμμαθητές μου κι εγώ επισκεφθήκαμε την Αθήνα. Πιο πολύ μου άρεσε η ταινία που παρακολουθήσαμε στο Ι.Μ.Ε, σε μια αίθουσα διαμορφωμένη σαν μπάλα. Η οθόνη ήταν τεράστια. Καθώς άρχισε η ταινία, που είχε διάρκεια 20 λεπτών, νόμιζες πως ήταν αλήθεια. Πέταγες και εσύ μαζί με τα πρώτα μηχανήματα, που έφτιαξε ο άνθρωπος προσπαθώντας να πετάξει».
Διονυσία, μαθήτρια Ε΄ Τάξης.

 

2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας

logo-big

  • 25ης Μαρτίου 71Α
  • Παραλία Πατρών
  • Τ.Κ.  263 33
  • τηλ:  2610522619
    2610523816
  • fax:   2610522619
  • email: 2dimpara@sch.gr