paidiki-goniaΔιαβάστε τα άρθρα των μαθητών μας και μιλήστε μαζί τους στον πίνακα ανακοινώσεων.

Το παγκόσμιο διαδίκτυο

Γράφτηκε από τον/την Ευσταθία Τάλαγκα .

Το διαδίκτυο αποτελείται από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλον τον πλανήτη και επικοινωνούν μαζί τους ανταλλάσσοντας δεδομένα.

Το όνομα διαδίκτυο είναι μια σύνθετη λέξη που παράγεται από τις λέξεις Διασύνδεση Δικτύων. Στα αγγλικά η λέξη λέγεται internet.

Το δίκτυο είναι δύο ή περισσότεροι υπολογιστές που συνδέονται μεταξύ τους. Οι κυριότεροι λόγοι που υπάρχει ένα δίκτυο είναι για να μπορούν οι χρήστες των υπολογιστών να επικοινωνούν μεταξύ τους και να χρησιμοποιούν από απόσταση υπηρεσίες που προσφέρουν κάποιοι από τους υπολογιστές του δικτύου. Οι υπολογιστές συνδέονται με τη βοήθεια τηλεπικοινωνιακών καλωδίων ή ασύρματα με τη βοήθεια δορυφορικών κεραιών και γραμμών κινητής τηλεφωνίας.

Στο διαδίκτυο δεν συνδέονται μόνο υπολογιστές αλλά και κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και άλλες συσκευές που με το πέρασμα του χρόνου θα προστίθενται.

Παρά τα πλεονεκτήματα του διαδικτύου στον τομέα της επικοινωνίας και της πληροφόρησης η χρήση σε ορισμένες περιπτώσεις έχει και κάποιους κίνδυνος. Μπορεί να μεταφερθεί στα προγράμματα μας ιός. Ο κύριος τρόπος διάδοσης είναι μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στην προσωπική μας ηλεκτρονική διεύθυνση μπορεί να έρθει κάποιο μήνυμα που να περιέχει ιό. Θα πρέπει να προβληματιστούμε εάν ο αποστολέας είναι άγνωστος, αν δεν έχει θέμα το μήνυμα τότε το αγνοούμε. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι διάφορες ιστοσελίδες με ψεύτικες πληροφορίες που πρέπει και αυτές να τις αγνοούμε.

Επιπλέον πρέπει να σκεφτούμε τις διάφορες συζητήσεις που γίνονται με άγνωστα άτομα, γιατί μπορεί να μην είναι ειλικρινή και να λένε ψέματα. Γι? αυτό πρέπει να δίνουμε πολλή προσοχή πού μπαίνουμε και τι λέμε.

 

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας

logo-big

  • 25ης Μαρτίου 71Α
  • Παραλία Πατρών
  • Τ.Κ.  263 33