Εκτύπωση

Τι είναι το eTwinning;

.

Η δράση eTwinning ξεκίνησε το 2005 με σκοπό να προάγει την συνεργασία των σχολείων στην Ευρώπη μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για σχολεία. Επίσης αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών και έτσι προσφέρει ευκαιρίες δωρεάν και συνεχούς Επαγγελματικής Ανάπτυξης μέσα από online σεμινάρια, τηλεκπαιδεύσεις και σύντομους κύκλους μαθημάτων.

 Τα Υπουργεία Παιδείας της Ευρώπης συνεργάζονται για την δράση αυτή και στελεχώνουν την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning της κάθε χώρας. Αυτές οι Εθνικές Αρχές συνεργάζονται με την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και εφαρμόζουν διάφορες δράσεις και προγράμματα παράλληλα με τα έργα των εκπαιδευτικών.

 Οι εκπαιδευτικοί έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν με άλλους εκπαιδευτικούς και να σχεδιάσουν ένα project με οποιοδήποτε θέμα ανάλογα με το μάθημά τους. Υποβάλλουν το έργο online στην Εθνική Αρχή της χώρας τους και μόλις αυτό εγκριθεί ανοίγει μία online πλατφόρμα (το Twinspace) όπου μπαίνουν μόνο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του συγκεκριμένου έργου. Εκεί συνεργάζονται και επικοινωνούν χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που τους παρέχει η πλατφόρμα (όπως την δημιουργία σελίδων, το ανέβασμα αρχείων, φωτογραφιών και βίντεο, την online ζωντανή συνάντηση των εταίρων, το chatroom, το Φόρουμ με πολλά νήματα επικοινωνίας, το Ημερολόγιο του έργου (το μόνο δημόσιο κομμάτι του Twinspace για ενημέρωση της σχολικής κοινότητας). Επίσης χρησιμοποιούνται και άλλα συνεργατικά εργαλεία ώστε οι μαθητές να συνεργαστούν για την παραγωγή υλικού όπως βίντεο, παρουσιάσεις, ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά κλπ.

 Τα πιο σημαντικά κριτήρια ενός επιτυχημένου έργου είναι η επικοινωνία και η συνεργατικότητα ανάμεσα στους εταίρους (δηλαδή τους μαθητές) καθώς και η ενεργή συμμετοχή των μαθητών και η χρήση της τεχνολογίας. Επίσης η καλή ενσωμάτωση του έργου στο σχολικό πρόγραμμα καθώς και η παιδαγωγική καινοτομία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.etwinning.net

 

2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας

logo-big

  • 25ης Μαρτίου 71Α
  • Παραλία Πατρών
  • Τ.Κ.  263 33
  • τηλ:  2610522619
    2610523816
  • fax:   2610522619
  • email: 2dimpara@sch.gr