Εκτύπωση

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019

.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο αλλά και ένα καλύτερο Διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικότητα.

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα της φετινής Ημέρας «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου, με απώτερο σκοπό να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2019, η οποία φέτος εορτάζεται την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, το σχολείο μας διοργάνωσε, κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ένα πλήθος ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες από την Α’ έως και την ΣΤ’ τάξη του δημοτικού.

Ειδικότερα, έγιναν παρουσιάσεις πάνω στο θέμα οι οποίες αντλήθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (https://saferinternet4kids.gr/), οι μαθητές/τριες των μικρότερων τάξεων παρακολούθησαν βίντεο σχετικά με το θέμα (Α’ - Γ’), ενώ αυτοί των μεγαλύτερων τάξεων (Δ’ - ΣΤ’) κλήθηκαν να απαντήσουν σε διαδικτυακά κουίζ που αφορούσαν α) την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και β) τους Αγνώστους στο Διαδίκτυο. Στο τέλος, ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών πάνω στο ζήτημα της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

Επίσης, τα παιδιά έπαιξαν με τα ακόλουθα παιχνίδια:
Α) Το “Kind Kingdom”, το οποίο εκπαιδεύει τα παιδιά στο να συμπεριφέρονται σωστά στο Διαδίκτυο, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αποτελεί πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου του Cyberbullying.
Β) Το “Mindful Mountain”, το οποίο εστιάζει στο να μάθουν τα παιδιά να ξεχωρίζουν την έννοια της φιλίας στο Διαδίκτυο και να μοιράζονται πληροφορίες μόνο με άτομα που εμπιστεύονται. Τα παραπάνω παιχνίδια είναι διαθέσιμα στη διεύθυνση: https://beinternetawesome.withgoogle.com/interland/

Επίσης, στο πλαίσιο του eTwinning προγράμματος ‘SOS – Sharing Our Smiles’ που υλοποιούν τα 2 τμήματα της Δ’ τάξης, οι μαθητές του Δ1 συζήτησαν για τους κανόνες καλής συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο (Netiquette) και ζωγράφισαν αφίσες με τους κανόνες αυτούς συμμετέχοντας σε padlet (online πίνακα) με κανόνες από όλους τους εταίρους του προγράμματος. Επίσης οι μαθητές των 2 τμημάτων αλλά και όλων των εταίρων απάντησαν σε κοινό ερωτηματολόγιο για τις συνήθειες που έχουν σε σχέση με τους υπολογιστές και το Διαδίκτυο.

netiquette_patra.jpgSID2019_Patra.jpg

 

2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας

logo-big

  • 25ης Μαρτίου 71Α
  • Παραλία Πατρών
  • Τ.Κ.  263 33
  • τηλ:  2610522619
    2610523816
  • fax:   2610522619
  • email: 2dimpara@sch.gr