Εκτύπωση

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με το παραδοσιακό τραγούδι

.

Η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και μαζί με αυτήν ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκειά της.

Στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με το παραδοσιακό τραγούδι» που υλοποιήθηκε από το τμήμα της Ε2 του σχολείου μας, έμφαση δόθηκε στην ελληνική παραδοσιακή μουσική. Επιπλέον, η παραδοσιακή μας μουσική αντιμετωπίσθηκε ως μέρος της ευρύτερης πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής μας (Βαλκάνια) αλλά και της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό, το πρόγραμμα εντάχθηκε σε ένα etwinning project με θέμα “I give you my song” με συμμετέχοντες από Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία και Γερμανία.
Στόχος μας ήταν, εκτός από το να προσεγγίσουν τη μουσική παράδοση της χώρας μας, οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με στοιχεία της πολιτισμικής κληρονομιάς άλλων ευρωπαϊκών χωρών και να μάθουν να αποδέχονται / σέβονται την πολιτισμική ιδιαιτερότητα των άλλων λαών.
Νομίζουμε πως τον πετύχαμε καθώς οι μαθητές περίμεναν με χαρά το μάθημα της μουσικής και με ανυπομονησία τις μουσικές ανταλλαγές με τους ευρωπαίους εταίρους. Τραγούδησαν με το ίδιο κέφι ελληνικά και ξένα παραδοσιακά τραγούδια, τα χόρεψαν, τα δραματοποίησαν, τα συνόδεψαν με όργανα και τα παρουσίασαν σε κάθε ευκαιρία (αποκριές, 25 Μαρτίου, γιορτή λήξης).
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την προθυμία και τον ενθουσιασμό με τον οποίο εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Καλό καλοκαίρι!

Alunelu.JPGCapture.JPGkarnavali.jpgTsakonikos.JPG

2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας

logo-big

  • 25ης Μαρτίου 71Α
  • Παραλία Πατρών
  • Τ.Κ.  263 33
  • τηλ:  2610522619
    2610523816
  • fax:   2610522619
  • email: 2dimpara@sch.gr