Οδηγίες προς γονείς

Η πολιτική ψηφιακής ασφάλειας είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της πολιτικής του σχολείου και περιλαμβάνει αποφάσεις, δράσεις και πρακτικές σε σχέση με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου.

Πόστερ για την ψηφιακή ασφάλεια

Στα πλαίσια συμμετοχής του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο: «Bits and Pieces of Culture», οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης δημιούργησαν μαζί με τους εταίρους τους στο www.postermywall.com 6 posters σχετικά με την Ψηφιακή Ασφάλεια και ειδικότερα με τα ακόλουθα υποθέματα:

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018

Κάθε χρόνο διοργανώνεται η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε όλη την Ευρώπη με εκδηλώσεις στον χώρο της Εκπαίδευσης και σκοπό την ενημέρωση των μαθητών ώστε να γίνουν σωστοί και υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες! Αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και καλύτερου Διαδικτύου αλλά και στη χρήση της Τεχνολογίας υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά. 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο αλλά και ένα καλύτερο Διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικότητα.

Εθισμός και κίνδυνοι στο Διαδίκτυο

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων και οι εκπαιδευτικοί τους επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, προκειμένου να ξεναγηθούν στο Θεματικό Πάρκο με θέμα: «Εθισμός και κίνδυνοι στο Διαδίκτυο».

2ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας

logo-big

  • 25ης Μαρτίου 71Α
  • Παραλία Πατρών
  • Τ.Κ.  263 33
  • τηλ:  2610522619
    2610523816
  • fax:   2610522619
  • email: 2dimpara@sch.gr